S vill införa rätt till arbetsskor för personal i hemtjänsten i Karlskrona

Idag lanserar Socialdemokraterna i Karlskrona sitt vallöfte om att införa rätt till arbetsskor för personal i hemtjänsten.

 

”Hemtjänstpersonalen går varje år många mil i trappor och i både regn och rusk i tjänsten. När jag jobbade som undersköterska var det ibland kollegor som tvingades ha fryspåsar runt fötterna eftersom skorna blev dyngsura i snöslasket. Det är oacceptabelt. Alla har rätt till en god arbetsmiljö.”, säger Sandra Bizzozero som är kommunalrådskandidat (S).

 

”Kommunals medlemmar som jobbar inom hemtjänsten har en tuff arbetsmiljö, men det är för sällan vi ser konkreta förslag för hur man ska förbättra den. Vi tycker det är positivt att Socialdemokraterna går till val på att förbättra arbetsmiljön för våra medlemmar.” säger Johan Bohman som är ordförande för Kommunal Karlskrona.

 

”Vi tycker självklart att rätt till arbetsskor ska gälla i både privat och kommunal hemtjänst. Får vi väljarnas förtroende i valet så kommer vi att bjuda in de privata hemtjänstföretagen för att diskutera hur vi kan se till att arbetsskor blir en rättighet även för deras hemtjänstpersonal.” fortsätter Sandra Bizzozero.

 

”Rätt till arbetsskor är en rättvisefråga. Vi vill se att samma rättigheter som ofta finns på mansdominerade arbetsplatser självklart också ska gälla kvinnodominerade arbetsplatser. Det här är en fråga som Kommunals medlemmar inom hemtjänsten drivit under en längre tid.”, avslutar Johan Bohman.

facebook Twitter Email