Håkan Eriksson föreslås bli ledamot i kommunstyrelsens AU och Kunskapsnämndens ordförande.

Valberedningen för Socialdemokraterna i Karlskrona beslutade igår (måndagen den 8/10) att föreslå Håkan Eriksson på posten som Kunskapsnämndens ordförande och som ledamot i Kommunstyrelsens arbetsutskott. Håkan är en 42-årig varvsarbetare från Jämjö. Håkan har suttit i kommunstyrelsen sedan 2006 och är för närvarande ordförande i IF Metalls fackklubb på Saab Kockums varv i Karlskrona.

”Vi är nöjda och stolta att till medlemmarna kunna föreslå Håkan Eriksson till posten bredvid kommunstyrelsens ordförande Sandra Bizzozero. Håkan är en erfaren, klok och eftertänksam person som är van att nå resultat genom samarbete och förhandling. Vi är övertygade om att Sandra och Håkan kompletterar varandra väldigt väl”, säger valberedningens ordförande Dan Lundqvist.

Håkans nuvarande uppdrag är som ledamot i kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och Karlskrona Baltic Port AB.

”Jag är glad, stolt och en aning överväldigad över att bli föreslagen till detta viktiga uppdrag. Om jag blir vald på medlemsmötet ser jag fram emot att tillsammans med medlemmar, kollegor och invånare göra en fantastisk kommun ännu lite bättre”, säger Håkan Eriksson, valberedningens förslag till ledamot i KS AU och till Kunskapsnämndens ordförande.

Valet som ledamot i kommunstyrelsens AU görs på Socialdemokraternas medlemsmöte den 22/10. Övriga nominerade till uppdraget var: Roland Andreasson, Hampus Engqvist och Jonas Sandström.

facebook Twitter Email