4000 lyssnade till Magdalena Anderssons sommartal på IF Metalls familjedag i Olofström

Idag höll vår partiledare Magdalena Andersson sitt sommartal i Olofström och 25 glada Socialdemokrater från Karlskrona och Ronneby reste tillsammans med buss för att lyssna.

Vi kom fram vid 14:00 och hade tid att ta oss en korv och mingla, vilket även Magdalena Andersson i sällskap med Tobias Baudin gjorde.

Magdalena höll ett bra sommartal med fokus på vad vi Socialdemokrater skulle gjort om vi satt i regeringsställning. Hon menar att den allt jämnt ökande oron i samhället signalerar ett Sverige där samhället behöver ta kontroll och där stark sammanhållning är av vikt.

– Oron och de bakomliggande orsakerna ger ett behov av mer samhällelig kontroll – av ordning och reda, berättade hon.

Andersson berättade också att Socialdemokraterna kommer att föreslå en rättvis skattesänkning för vanligt folk. Den bör enligt förslaget finansieras genom att de med de högsta inkomsterna betalar mer i skatt samt att företag som tjänar stort på grund av krisen, som till exempel banker, bidrar mer.

Hon passade på att ge vart och ett av Tidö-partierna några välriktade och passande kängor. Bland annat anser hon att regeringen drar ner på ambitionerna när det kommer till industri, jobb och välstånd och kallade agerandet ”osvenskt”’.

Hon kallade vid flera tillfällen sittande regering för ”Sverigedemokraternas regering” och SD stod så klart oftare i skottlinjen än övriga partier. Magdalena kritiserade till exempel hur Richard Jomshofs twittrande om profeten Muhammed hanterats.

– Istället för att ta ansvar, så står Kristersson där – handlingsförlamad av sitt eget regeringsunderlag, sa hon. Och inte bara det, han fortsätter att ge Sverigedemokraterna makt och legitimerar dem.

Det blev rikliga applåder när hon starkt framförde att justitieutskottets ordförande omedelbart bör avgå.

Hör hela talet här:

Länk till talet https://www.youtube.com/watch?v=8gntbn7AuyY

Totalt var det ca 4.000 personer som besökte IF Metalls familjedag.

facebook Twitter Email