Vi söker en politisk sekreterare

Nu söker Socialdemokraterna i Karlskrona kommun en ny politisk sekreterare.

I Karlskrona vill vi socialdemokrater fortsätta bygga ett ännu bättre Karlskrona. Det går bra för kommunen, företagen växer, vi är rekordmånga invånare och karlskronaborna ser positivt på framtiden. Vi vill skapa ”Det goda livet” för alla med fokus på jobb, livslångt lärande och trygghet i alla delar av livet. Karlskrona är en underbar plats att leva på. Vårt mål är att kombinera vår unika livsmiljö med en välfärd du kan lita på.

I Socialdemokraternas Karlskrona skapar vi tillsammans ett modernt och jämställt samhälle där ingen lämnas efter. En förutsättning är att alla i kommunen känner sig inkluderade. Vi vill därför utveckla skärgård och landsbygd så att vi tillvaratar Karlskronas fantastiska förutsättningar.

Vill du vara med och tillsammans med oss utveckla Karlskrona kommun till en förebild för Sverige är du välkommen med din ansökan. Du kommer att arbeta nära kommunstyrelsens ordförande och vara ett kommunikativt stöd åt våra förtroendevalda i kommunen.

Tjänsten är på heltid och din placering kommer att vara i Röda stugan, Drottninggatan 69 i Karlskrona.

Vi söker dig som:

  • Vill ansvara för och leda det strategiskt kommunikativa arbetet för Socialdemokraterna i kommunen samt vara rådgivare och bollplank åt våra förtroendevalda, främst i press- och mediefrågor.
  • Vill arbeta med politisk opinionsbildning och analys, intresse- och omvärldsbevakning samt kontakt med externa och interna aktörer.
  • Har förmågan att göra det komplexa lätt att förstå och producera text och material för såväl traditionell media som digitala kanaler.

Du måste vara självständig, gilla högt tempo och klara många arbetsuppgifter med både långa och korta deadlines. Du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra och bidra till ett gott arbetsklimat.

 

Du delar socialdemokratins värderingar och det är meriterande om du har kunskap om vår ideologi, sakpolitik och organisation. Vi ser gärna att du har en utbildning inom t.ex. statsvetenskap, sociologi, ekonomi, journalistik eller motsvarande. Att du har någon form av utbildning i medie- och kommunikationsvetenskap förutsätter vi. God lokalkännedom om Karlskrona är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillträde: 2019-01-01

Anställningsform: Tjänsten är på heltid till och med 2022-12-31

Lön: Enligt ersättningar för bestämmelser för förtroendevalda inom Karlskrona kommun.

Välkommen att mejla din ansökan med CV och personligt brev till sandra.bizzozero@karlskrona.se senast den 18 november. Märk ämnesraden med ”Politisk sekreterare”.

För frågor om tjänsten, kontakta: Sandra Bizzozero 0455-303009

facebook Twitter Email