En öppen stad kräver öppna politiker

En öppen stad kräver öppna politiker

Idag går vi socialdemokrater tillsammans med stora delar av Karlskronas föreningsliv i paraden som firar människans ovillkorliga rätt till kärlek!

Vi går för att vi socialdemokrater alltid står upp för rätten till kärlek!

I Sverige har vi på många områden kommit långt. Vi har ett samhälle att vara stolta över.  I vårt land gör vi inte skillnad på människor utifrån deras kärlek eller sexuella läggning.

Detta har modiga människor och politiska beslut under årtionden tillsammans skapat.

Det har gjort att Sverige är ett land där människors kärlek är något vi stolt firar varje år.

Denna utveckling fyller oss socialdemokrater med stolthet!

Men det räcker att blicka mot andra sidan Östersjön för att se att vi idag lever i en splittrad värld.  Situationen för hbt-personer i länder som Polen och Ryssland är alarmerande och oroande. I länder som gränsar till Sverige möts hbt-personer varje dag av fördomar och misstro.  I flera av våra grannländer är det staten som förtrycker människor.

För oss socialdemokrater kan en sådan politik aldrig vara acceptabel!

Socialdemokratin är en öppen rörelse som varje dag arbetar för alla människors rätt att leva det liv de vill och välja den kärlek de möter i livet.

Den 9 september är det val i Sverige. Vi ser att den politiska diskussionen redan nu blivit allt snävare.

Debatten har redan blivit allt mer svart och vit.

Alltmer polariserande.  Vi tror inte samhället mår bra av det.

Vi socialdemokrater tror på alla människors lika värde! Vi tror benhårt på tanken att; om något är dåligt idag så kan vi människor, tillsammans, ändra på detta.

Därför vill vi idag, denna stolta dag, höja blicken och inte enbart prata om det som finns oss allra närmast, utan se att de framgångar vi nått inom HBT området hemma i Sverige och Karlskrona också kan och behöver spridas runtom Östersjön och världen.

Vi socialdemokrater föreslår att Karlskrona kommun, inför nästa års Pride-vecka, bjuder in hbt-organisationer runt Östersjön, för att vi tillsammans ska kunna prata med varandra, lära av varandra och fira kärleken tillsammans.

Vi vill vara initiativtagare till att utveckla tanken om ett ”Baltic”-Pride.  För oss är Östersjön ett hav som binder samman.

Vi läser i media att det fortfarande finns motstånd och förakt mot Pride-veckan i Karlskrona. Vi läser om det pris de som engagerar sig i Pride-veckan får betala. Vi finner detta helt oacceptabelt. Vi socialdemokrater kommer aktivt arbeta för att Karlskrona Pride även i fortsättningen ska vara en stolt och naturlig del i Karlskronas utveckling.  Detta lovar vi att arbeta för, i riksdagen, kommunfullmäktige och på Karlskronas gator. Vi ses i paraden!  Happy Pride!

Sandra Bizzozero                                     Magnus Manhammar

Kommunalrådskandidat (S)                     Ordförande Socialdemokraterna i Karlskrona

 

facebook Twitter Email